Lopen op Antwerpse muziek, deel twee

Start To Run met Evy Gruyaert is in een nieuw jasje gestoken. Dat is natuurlijk alleen maar toe te juichen. Wie zoals Evy zoveel mensen aan het lopen krijgt, die verdient een standbeeld en eeuwige roem.

Op de website van Start To Run staat te lezen dat de nieuwe podcast ook dit keer weer vol staat met opzwepende en swingende hitmuziek. Ergens anders staat er: leuke uptempomuziek. Ouch. Geen spek voor mijn bek. Wordt u ook een beetje onpasselijk bij de deuntjes van The Black Eyed Peas, David Guetta en Shakira? Denkt u ook dat het beter kan? Welkom bij

'Lopen op Antwerpse Muziek, deel twee'

Inderdaad, na het eerste deel (zie hier), is er nu part two. Alweer met enkel Antwerpse muziek. Koop de nummers op iTunes of beluister ze in Spotify. Zwier ze op uw mp3-speler en loop zoals u nog nooit gelopen hebt. En verbaas vriend en vijand volgend jaar met een toptijd in de Antwerp 10 Miles!

In deel twee vormen de Scheldekaaien het loopdecor:
1. Ain't Chasing Pavements - Coely
Debuteren met een classic, het zijn er weinigen gegeven. Meteen in het juiste ritme. Raah!

2. New Kids In Town - School Is Cool
School is Cool en lopen ook. Na de break op 1'50 huppelt u vrolijk rond alsof het niets was, beloofd.

3. Gezellig Samenzijn - De Kreuners
Lier is toch ook Antwerpen? De beste intro uit de vaderlandse rockgeschiedenis. De pa-pa-pa's en de opzwepende drum en bas stuwen u vooruit.4. Chemical - Sukilove, Blackie & The Oohoos
Ik weet het, dit nummer van Dead Man Ray stond ook al in deel 1. Maar deze cover is zo goed dat hij hier niet kon ontbreken. Laat u betoveren door deze hemelse stemmen.

5. Ik Wil Deze Nacht In De Straten Verdwalen - Wannes Van de Velde
Fantaseer hoe u vanavond de bloemetjes gaat buitenzetten. Welverdiend natuurlijk, na al dat geloop vandaag.

6. Shadow Of A Man - Bent Van Looy
Bent Van Looy woont deeltijds op 't Noord en verdient daarom een plaats in deze lijst. Een mooi rustpunt.7. Whistling - The Hickey Underworld
Het is bewezen dat je trager gaat lopen van rustige muziek. Tijd dus om wakker te worden en deze gitaartsunami van tweeënhalve minuut is de wekker van dienst.

8. Hot Hotter Hottest - Zita Swoon
Het beste eighties-nummer van 2001 en alle jaren daarna. De straatstenen veranderen voor uw ogen in een oplichtende discovloer.

9. Seven Horses In The Sky - Pebbles
Een nummer dat begint met een onweer (laat ons hopen dat het voor de rest droog blijft). Meezingen is toegestaan.10. Lacht Nor Mij - Slongs Dievanongs
Charissa Parassiadis is een Antwerpse met Griekse roots en de hype van het moment. Een sappig pleidooi om te lachen naar al wie u onderweg toekomt, ook al slaat de vermoeidheid in uw benen toe.

11. Give & Take - Netsky
Ja, Evy, ik weet het. Dit is ook opzwepende hitmuziek maar het is ook dance van de bovenste plank. En als Lier Antwerpen is dan Edegem zeker!

12. The Summer Of The Sun - Marble Sounds
Yes, u hebt het weer gehaald. Uitlopen doet u met deze fabelachtig mooie muziek van Marble Sounds.


Loop ze!