© Niko Caignie

Waar droomde jij van als elfjarige?

Ik verbeeldde me graag dat:

  • ik ooit de bolletjestrui zou dragen in de Ronde van Frankrijk

  • ik ooit als de Belgische Michael Hutchence van INXS perfecte popsingles zou maken en spelen

  • ik ooit een echte schrijver zou worden

Meer dan dertig jaar later blijkt dat het met de twee eerste dromen niets geworden is. Al ook al ben ik nog altijd een overtuigd fietser, in de stad en ver daarbuiten. En is muziek nog altijd een van de liefdes van mijn leven.

De derde droom werd wel werkelijkheid. Van met plezier opstellen en eindwerken schrijven op school, ging het naar wervende teksten voor reisbrochures in mijn eerste werkervaring. Daarna ging ik bij Stad Antwerpen aan de slag bij de toeristische dienst, Visit Antwerpen. Daar bekwaamde ik mij verder als tekstschrijver en maakte ik copy voor websites, brochures, nieuwsbrieven, mailings, persberichten en nog veel meer. Ik werkte ook mee aan communicatieplannen, beheerde verschillende social media-kanalen en zat redactievergaderingen voor.

Tegelijk volgde ik meerdere literaire opleidingen en schreef ik kortverhalen en langere verhalen. In 2014 werd mijn novelle Solo gepubliceerd. Ik was ook laureaat van enkele schrijfwedstrijden. Momenteel werk ik aan een boek over migraine.

Sinds 2012 ben ik freelance copywriter/tekstschrijver in bijberoep. Vanaf 1 oktober 2019 sta ik volledig op eigen benen als zelfstandig schrijver en redacteur. Ik schreef meer dan 20 levensverhalen en het receptenboek Het Recept van Mijn Leven, telkens in samenwerking met Zorgbedrijf Antwerpen. Ik werkte ook mee aan andere boeken en schreef voor tal van klanten teksten voor websites, nieuwsbrieven, blogs, artikels en boeken. Bekijk mijn portfolio.