Achtergrondzangers think they can dance

Wie zou er beslist hebben dat alle achtergrondzangers en - zangeressen op dezelfde, stompzinnige manier moeten dansen? Je weet wel, zo van pasje naar rechts, rechterarm vooruit en vingerknip, gevolgd door pasje naar links, linkerarm vooruit en vingerknip. En dat zo synchroon mogelijk met de collega's terwijl de tandpastaglimlach nooit van het gelaat verdwijnt, ook al zingen ze vaak over niet-vrolijke zaken zoals liefdesverdriet enzo. Voorbeelden zijn er genoeg, youtube zelf maar.

Geef mij dan maar een achtergrondzanger die:

1) mee vooraan mag staan (een voorgrondzanger dus)

2) danst zoals hij dat wil en geen ongeschreven regeltjes volgt

3) een meerwaarde is voor een nummer

U wil een voorbeeld? Wel, hier: enkele dagen geleden speelden The Afghan Whigs hun 'Matamoros' bij David Letterman en ze werden bijgestaan door twee special guests: Van Hunt aka Soul Shooter en Mr Steve Myers van Mighty Fine. 

Mannen die kunnen zingen, dansen en cool zijn. Eat this.