De Grote Ronde met Kleine Renners #2


Hier is Oranje, de Colombiaan van de kopgroep, mooi in beeld. Kijk eens, hoe klein die wel is in vergelijking met zijn gezellen in deze vlucht. Ongelooflijk. Je vraagt je af hoe het mogelijk is dat hij die anderen kan volgen. Met die korte beentjes. 

Inderdaad, Louis, het lijkt wel David tegen twee Goliaths. Maar vergis u niet, die korte beentjes zijn wel heel sterk en kunnen onwaarschijnlijk hard op de pedalen duwen. Je ziet dat ze nu op een vals plat aan het rijden zijn. Als het maar omhoog gaat, Oranje heeft niet liever. 

Ik weet niet hoeveel kilo's hij lichter weegt dan de twee anderen maar het zullen er een pak zijn. Denk jij dat Oranje en bij uitbreiding de ganse Colombiaanse ploeg een hoofdrol kan spelen in het komende wereldkampioenschap in Firenze? 

Of dat ze een hoofdrol kunnen spelen? Absoluut. Ze zouden wel eens de verrassing kunnen worden, het parcours is in ieder geval zwaar genoeg voor hen. Mocht ik geld op de bank hebben, ik zou een gokje durven wagen op die Colombianen en op de eerste plaats op deze Oranje.