35, Antwerpen-Noord, Shelter (2011)

En dan is het nu opnieuw tijd voor reclame. Zaterdag is het Toer De Nord hier in 2060 Antwerpen. Volgens de website een 'XL stratenfestival in Antwerpen-Noord bomvol muziek, spel, straattheater, kunst, design, diner, parade en vuurdorp.' 
Volgens mij is het de perfecte reden om als niet-2060'er eens te komen kijken naar onze wijk. Want als je Antwerpen-Noord enkel kent van de berichten in het nieuws dan kan het bijna niet anders dat je denkt dat je om elke hoek kan neergestoken worden door een drugsdealer en dat je daarna je benen breekt over het vele vuil dat op de straten ligt. Ik zeg niet dat het hier het aards paradijs zelve is maar de pro's om hier te wonen wegen ettelijke Margriet Hermansen zwaarder door dan de contra's. En dat kan je komen ontdekken tijdens Toer De Nord, check zeker de website voor het programma. Keuzes maken is de boodschap want er is veeeeel te doen.

Hierbij mijn voorlopig to-do lijstje voor zaterdag:
- niet missen: optreden van Sir Yes Sir
- zeker langslopen bij: Vlaamse volkszangers bij Café De Valk: hilarisch!
- checken: creaties van lokale ontwerpers aan de Winkelhaak + fashion markt
- op zoek gaan naar: Sketch live: tekenaars maken live impressies, oa met Serge Baeken!
- afsluiten met Vuurmeesters op het Sint-Jansplein
- en echt afsluiten met een afterparty in het mooiste café van België: de Kiebooms op het Coninckspleintje

Voilà, ik zie u daar toch ook?

En om te bewijzen dat ik écht een trotse ambassadeur ben van Antwerpen-Noord, check een interviewtje met mij in Antenne, het personeelsblad voor de medewerkers van de Stad Antwerpen.

Lang Leve Het Noord!35, Antwerpen, Jouw Liefde (2011)

U weet nog dat mijn huidig lief binnen een jaar of veertig als bomma naast mij in de zetel zal zitten om samen naar de koers te kijken? Wel, wij hebben nu ook al een verhaal om aan onze kleinkinderen te vertellen. Het gaat als volgt.

Kindjes, luister eens hier. Lang geleden, toen Europa nog eengemaakt was en de dieren nog konden praten, vierden bomma en ik onze eerste kerst samen. We waren al weken druk in de weer om geschikte cadeautjes voor mekaar te kopen. Zo kreeg ik van de bomma prachtige fietsjes die dienden als bladwijzer voor onze boeken. En ik gaf haar blauwe pumps die ik eigenhandig was gaan uitkiezen in een winkel in de Kloosterstraat in Antwerpen. Oh, we waren zo blij met die goed uitgezochte pakjes.

Maar dan moet het strafste nog komen, kindjes. In die tijd, 2011 was het geloof ik, ontkiemde er een muzikale revolutie. Dankzij Spotify hoefde je helemaal geen muziek meer te bezitten maar kreeg je toegang tot alle muziek die er bestond via een abonnement. Wij waren daar in het begin niet zo voor en startten een tegenreactie op. Onze mini-revolutie bestond uit het opnieuw kopen en afspelen van lp's. Platen. Vinyl. Zoek maar eens op Wikipedia hoe dat er uitziet, kindjes.

Een lp als kerstcadeau voor mijn liefje kon dus niet ontbreken dachten de bomma en ik allebei. En bij toeval kochten we allebei dezelfde plaat: "De Laatste Rit" van Raymond van het Groenewoud. Daar zaten we dan, met twee exemplaren van dezelfde plaat. Straf hè, kindjes?

Nog een verhaaltje? Nee, ofwa? Ofwa? Een snoepje? Allé dan, eentje maar hè! En nu stil zijn, want de renners passeren over de Oude Kwaremont.

35, Antwerpen, I Need Love VS Ghost (1987 vs 2011)

Het was mijn liefje die mij erop wees en ik kan het alleen maar volmondig beamen. De strofe van de nieuwe dEUS-single Ghost heeft een weinig veel weg van I Need Love van LL Cool J. Luister maar.

Ja, mijn liefje kent haar klassiekers (ze was twee jaar toen I Need Love een hit was, ik daarentegen had toen al Frans op school en heb dit liedje nog ergens op een al lang vervallen cassetje staan). Ze heeft dan ook een hele goede smaak. Op het gebied van muziek én van mannen. Ja toch?

7 ofzoiets, Merksem, The Muppet Show (2011)

De geweldigheid van een weekend is recht evenredig met het zondagavondbluesgevoel. Bij mij toch. Kom ik op het wereldwijde web toch geen opkikker van jewelste tegen zeker. Een opkikker (ja, zo'n goeie woordspeling, die mag twee keer gebruikt worden) die ik vroeger, toen ik klein was, ook op zondagavond tot mij nam. The Muppet Show! (bent u nu mee met de woorspeling? Kermit? De Kikker?) Bij bomma en bompa Daems in de zetel, ergens tussen Het Liegebeest en Studio Sport in. Met zoveel hoogtepunten. En met het hoogste hoogtepunt van de in het hoogste balkon zittende Statler en Waldorf. Straks in een filmzaal near you.

STATLER: Boo!
WALDORF: Boooo!
S: That was the worst thing I’ve ever heard!
W: It was terrible!
S: Horrendous!
W: Well it wasn’t that bad.
S: Oh, yeah?
W: Well, there were parts of it I liked!
S: Well, I liked alot of it.
W: Yeah, it was GOOD actually.
S: It was great!
W: It was wonderful!
S: Yeah, bravo!
W: More!
S: More!
W: More!
S: More!34, Antwerpen, Keep You Close (2011)


Na beluisteringen van de nieuwe dEUS (Keep You Close) op alle mogelijke tijdstippen, in het donker op de hoofdtelefoon, als achtergrondmuziek tijdens de afwas, op café, tijdens het lopen, hierbij uit elk van de negen nummers een tekstfragment gelicht en becommentarieerd door mezelf.

1. Keep You Close - The flower's cut but it stills grows. I'm going to keep you ever close.
2. The Final Blast - A twisted view would do you all some good.
3. Dark Sets In - Silence never seemed so loud, he never looked for what he found.
4. Twice (We Survive) - There's more than 20.000 ways to end up in the same old place only one to get away
5. Ghost - We're the cabin crew of cupid's company
6. Constant Now - If we're getting what we want, are we what we need to be
7. The End Of Romance - For some reason you want the truth to wash over you
8. Second Nature - When longing is gone, freedom is near
9. Easy - Give your heart a little space, you will find that your days will be easy

1. Zijn wij niet allemaal beschadigde bloemen die blijven verder groeien?
2. Een lesje voor bepaalde Vlaamsgezinde politiekers?
3. Jaloezie zorgt voor donkere gedachten.
4. Over de moed om te veranderen.
5. Heerlijke romantisch geallitereerd.
6. Een doordenker. Verlangen blijft alleen bestaan als het doel niet bereikt wordt.
7. Als je denkt dat je het doorhebt. Een heerlijk moment. Dat ook snel verdwijnt.
8. Over loslaten.
9. Over loslaten (bis)

34, Vlieland, dEUS live (2011)

Eerlijk zijn duurt het langst: dEUS live was de laatste jaren niet altijd even scherp en strak als ik gewild had. Maar na regen komt de zon piepen: ze zijn terug in optima forma. Het bewijs zie je hier.

Dus ben ik toch weer puberaal benieuwd naar de nieuwe plaat, Keep You Close. Nog zeven keer slapen en hij is koopbaar. Jippiekajeej.

34, Antwerpen, Bad As Me (2011)

"it's the little things that make you happy" zei iemand ooit tegen mij en ze vulde aan :"it's only the little things that make you happy"

hier een klein dingetje waar ik heel blij van word: nieuwe muziek van Tom Waits en een boodschap van de grootmeester zelf

(voor alle duidelijkheid en om eventuele processen wegens smaad te vermijden: dit slaat niet op het kleine mannetje dat ik daarstraks in het zwembad zag)