21, Werchter, Paranoid Android (1997)

Zappen door youtube kan aangename gevolgen hebben. Kijk eens wat ik hier gevonden heb, Radiohead met Paranoid Android op Werchter in 1997. Formifuckintastisch!

Ik hoef de eerste noten maar te horen om spaceshuttlegewijs teruggeslingerd te worden naar die tijd. Ik weet nog perfect:

- waar ik die single gekocht heb (Virgin Megastore in Inno Schoten)
- voor welk examen ik toen aan het studeren was (database marketing)
- op welk meisje ik toen een oogje had in welk café (blond, blauwe ogen, 't diamantje in merksem)

16, Werchter, Patience (1992)

Zomer 1993. Twee jonkies en hun nonkel reden van Middelkerke naar Werchter om Guns 'n Roses live te zien. In het voorprogramma speelde Brian May, de gitarist van Queen, vandaar de aanwezigheid van de nonkel. Grunge was toen het van het, Nirvana en Pearl Jam de max. Maar Guns 'n Roses bleef voor de twee neven speciaal. Paradise City, Welcome to the Jungle, Don't Cry, You Could Be Mine, November Rain ... Alle hits passeerden de revue op de slaapkamer van de ene neef. Hij aan de microfoon, ik op de tennisracket en tweede stem. En gaan.

Wij hebben Guns 'n Roses live gezien in 1993 en we zijn er fier op.

Twee jonkies en hun nonkel reden 's nachts terug naar Middelkerke, waar ze op vakantie waren. Rond drie uur in de ochtend kwamen ze aan. Natuurlijk was de bomma wakker gebleven. Pas als ze wist dat ze ongedeerd terug thuis waren, kon ze gerust gaan slapen.