16, Schoten, You Suck (1992)

Vorige week was het 'one-hit-wonder-dag' op Studio Brussel. Dat was fijn. De 'amai, dat is lang geleden' en de 'ochot zeg, die was ik helemaal vergeten' vlogen in het rond. Via Twitter kon je zelf suggesties doen en ik dacht meteen aan 'Ice Ice Baby' van Vanilla Ice en 'Spaceman' van Babylon Zoo. Blijkt dat ik niet alleen was want net die twee nummers stonden in de top 3 van meest aangevraagde liedjes die dag.

Ik dacht even verder na en kwam uiteindelijk bij Consolidated terecht. Die hadden in 1992 een hitje op Studio Brussel met 'You Suck', een nogal expliciet nummer over ... Wel, luister zelf maar via de link onderaan. Het is eerder een one-dirty-hit-wonder eigenlijk. Te dirty voor Studio Brussel? Ze hebben het in ieder geval niet gespeeld ...



Ik snap er nu niets meer van maar ik heb toen in 1992 blijkbaar de full-cd gekocht, getiteld 'Play More Music'. Een miskoop van jewelste want daar stonden maar een paar liedjes op. De rest stond vol met politieke teksten. Links georiënteerd dat wel maar erg radicaal. Het ging over vegetarisme, racisme, homofobie, vrouwenrechten, kapitalisme, fascisme ... Veel te zware kost voor mijn 16-jarige ik. En zo bleef/blijft die cd al jarenlang ongespeeld.

Misschien dat ik hem nog maar eens moet opzetten? Wie weet kan het mij nu wel bekoren?