35, In de stad, Big Exit (2000)

Gelezen en keihard goedgekeurd in De Standaard Magazine. Een interview met Noémie Schellens, de Leuvense stadssopraan.

DSM: "Waarin zit de poëzie?" (in de stad)
Noémie: "In de lichtjes 's nachts. In al die levens die elkaar zien kruisen. Eigenlijk heeft de stad iets van de zee: af en toe slorpt ze je helemaal op en geeft de massa mensen je energie, maar soms wil je je anoniem laten drijven en alles langs je heen laten gaan. Ik vind dat tof: heel rustig bij jezelf zijn terwijl om je heen alles gonst. Dat gedetacheerde doet me denken aan hoe ik als kind in de auto naar Parijs zat en ervan genoot om vanuit die cocon naar buiten te staren."

I couldn't agree with her more. Op dit moment zou ik nergens anders willen wonen dan in de stad. Ik geniet er echt van om op de Rooseveltplaats even stil te staan en te kijken naar al die voorbijlopende -fietsende -trammende mensen. Je ziet er de hele wereld en iedereen heeft zijn verhaal. Ideaal om inspiratie op te doen. En als ik de stad even beu ben dan pak ik de fiets en hop, weg zijn wij richting velden, dorp, haven of kanaal. Zo lang ik maar kan terugkeren naar de stad.



Uit de prachtige stadsplaat "Stories from the city, stories from the sea", dames en heren ik breng u PJ Harvey met Big Exit: